Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σημεία και τέρατα στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας




Πλαστογράφηση των πρακτικών κατήγγειλε ο Νίκος Αποστολίδης

Ξεπερνούν κάθε όριο λογικής  , φαντασίας  και κάθε νοημοσύνης οι καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου Νίκου Αποστολίδη (αν  αληθεύουν ) που έκανε τη Τρίτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Ο Ν. Αποστολίδης διάβασε απόφαση που δήθεν έλαβε η οικονομική επιτροπή για το θέμα Της Δημοπράτησης του έργου της επέκτασης του    ΧΥΤΑ Αλμωπίας . Σύμφωνα με αυτή η οικονομική επιτροπή ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισε και μάλιστα ΟΜΟΦΩΝΑ  να  διαβιβάσει στην επιτροπή διαγωνισμού  νε στοιχεία  για να βγάλει …νέο πόρισμα , δηλαδή με λίγα λόγια να κατακυρώσει σε άλλον την εκτέλεση του έργου .
Ο Ν. Αποστολίδης κατήγγειλε ότι ουδέποτε ψήφισε τέτοια απόφαση , αλλά ούτε και τέθηκε προς συζήτηση κάτι τέτοιο .  "Αλλα ψηφίσαμε και άλλα γράφουν τα πρακτικά' είπε. .Επέκρινε δε τον Δήμαρχο , ότι ενώ από τη μία βιάζεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες , από την άλλη καθυστέρησε να στείλει την απόφαση της οικονομικής επιτροπής
στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση . ΄Εκανε λόγο για αλλοίωση των πρακτικών  ο Δήμαρχος του απάντησε ότι προφανώς δεν θυμάται τι ψήφισε . Η τοποθέτησή του στη επιτροπή , ως προέδρου , όπως είπε ο Δήμαρχος ,ήταν ,ότι έγγραφο αποστέλλεται να διαβιβάζεται στην αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  και να ερωτηθεί η επιτροπή διαγωνισμού , αν μπορεί να βγάλει νέο πόρισμα .
Στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής το θέμα ξανασυζητήθηκε  και αποφασίστηκε κάθε έγγραφο να αποστέλλεται πλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 Σύμφωνα με την νομοθεσία μετά την απόφαση της οικονομικής επιτροπής το θέμα δεν επανέρχεται . Δεν δικαιούται  δηλ. η οικονομική επιτροπή να ασχοληθεί για κανέναν λόγο πλέον . Ούτε και νομιμοποιείται η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να διερευνά και να αναζητά στοιχεία που προσκομίζουν μετά την απόφαση οι ενδιαφερόμενοι . Την αρμοδιότητα αυτή την έχουν άλλοι πλέον . Ούτε και νομιμοποιείται να αποστέλλει οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο  . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κάνουν αυτό σε άλλες αρμόδιες αρχές.
Με λίγα λόγια το θέμα δεν έπρεπε καθόλου να απασχολήσει την οικονομική επιτροπή .  Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους ο Δήμαρχος , ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής .
 Είναι βέβαιο ότι το θέμα θα πάρει τεράστιες  και ίσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις

2 σχόλια:

  1. ΠΑΣΟΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 38% ΣΤΟ 4% ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.
    1.500.000,00 ΕΥΡΏ. ΣΕ ΖΑΛΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αυτά που καταγγέλει ο κ. Αποστολίδης είναι αλήθεια τον Δήμαρχο πρέπει να τον στείλει το Δημοτικό συμβούλιο στον εισαγγελέα για τα αδικήματα της ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ ενάντια στο συμφέρον του δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)