Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

ΛΑΚΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ : Εγκατάλειψη παντού

 

Σκληρή κριτική άσκησε κυρίως στην σημερινή διοίκηση του Δήμου Αλμωπίας , ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας ,Λάκης Προκοπίδης , στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη. Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του ανέφερε:

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

·

"Καλούμαστε να συνεδριάσουμε τρεις ημέρες μετά την εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη της νέας Βουλής και της νέας Κυβέρνησης.

Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να συγχαρώ τους εκλεγμένους Βουλευτές καθώς και τον νέο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταμενίτη.

Ο κ. Σταμενίτης αναλαμβάνει σε μια δύσκολη περίοδο, για τον αγροτικό κόσμο του νομού και ειδικά της Επαρχίας μας, όπου έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής. Θέλω να πιστεύω ότι η βοήθειά του θα είναι καθοριστική, για τις δίκαιες αποζημιώσεις που θα πρέπει να εισπράξουν οι αγρότες της Αλμωπίας.

Επίσης, από την κυβερνητική θέση που έχει αναλάβει, θα μπορέσει να αγωνιστεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Νομό μας. Να τονίσουμε, ότι δυστυχώς, για άλλη μια φορά η

επαρχίας μας δεν έχει καταφέρει να εκλέξει Βουλευτή και να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη τετραετία, κανένα μεγάλο έργο που αφορά την Αλμωπία, δεν προχώρησε.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αναφέρομαι, κυρίως στην παράκαμψη των Γιαννιτσών και της Χαλκηδόνας. Δύο σημαντικά έργα, στα οποία έχω αναφερθεί κατ επανάληψη σε αυτή την αίθουσα, η κατασκευή των οποίων, θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των

επισκεπτών στην Επαρχία μας και κυρίως στη Λουτρόπολη.

-Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμωπίας, στις 20/6/2023, έθεσα προ ημερήσιας διάταξης, το θέμα των προεκλογικών

ανώνυμων καταγγελιών.Διαπιστώνω μετά λύπης μου και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ότι ορισμένοι προβαίνουν σε σειρά καταγγελιών, προκείμενου να πλήξουν αντίπαλες προσπάθειες και να αποκομίσουν, κατά την άποψη τους, πολιτικό όφελος.

Προηγήθηκαν οι καταγγελίες κατά του Δημάρχου, για τις αναθέσεις στο αναψυκτήριο και ακολούθησαν και άλλες.

Θύμα ανυπόστατης καταγγελίας, έπεσα και εγώ ο ίδιος, σε ότι αφορά την υπαλληλική μου λειτουργία.

Μίας λειτουργίας υποδειγματικής και για την οποία έχω επιβραβευτεί επανειλημμένα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκλέχθηκα πρώτος σε ψήφους, στις εκλογές των εργαζομένων της Π.Ε. Πέλλας και ακολούθως πρόεδρος του Συλλόγου.

Μίας καταγγελίας που δεν ανέφερε το παραμικρό στοιχείο και χωρίς να υπάρχει η ταυτότητα καταγγέλλοντα. Φυσικά η καταγγελία, προκάλεσε γέλιο και τέθηκε στο αρχείο.

Προφανώς κάποιοι, έχουν αγωνία για την εξέλιξη της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ίσως γιατί, κατά την κοινή έκφραση, παίζουν τα ρέστα τους, δηλαδή θεωρούν ότι είναι η τελευταία τους ευκαιρία και για το λόγο αυτό,

ξεπερνούν ηθικούς κανόνες δεοντολογίας, που πρέπει να υπάρχουν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Όλοι μας, θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για το λόγο αυτό το θέτω και στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 

  ΥΨΗΛΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

 

-Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να θέσω, είναι οι υψηλού κόστους προεκλογικές δαπάνες, που πραγματοποιούνται και φυσικά δεν δικαιολογούνται.

Το ερώτημα που τίθεται από τους πολιτες,, είναι ποιος και γιατί τις καλύπτει;

-Όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο, από αναρτήσεις συνδημοτών μας, απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Αρχάγγελο αλλά και σε πολλές άλλες Τοπικές Κοινότητες με τους “καφέ” κάδους, όπου οι συσκευασίες των

φυτοφαρμάκων έχουν γεμίσει τους κάδους, δεν περισυλλέγονται και πετιούνται κάτω, πέριξ του κάδου.

Με την πρώτη βροχή τα τοξικά υπολείμματα των φυτοφαρμάκων, καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα και κατ' επέκταση στα είδη που

καταναλώνουμε(νερό-φαγητό).

Η κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό δίκτυο των Τοπικών Κοινοτήτων, είναι τραγική, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι αγρότες, να

καταστρέφουν τα αγροτικά τους μηχανήματα και να υποβαθμίζονται τα παραγόμενα προϊόντα τους, κυρίως τα φρούτα.

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

 

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών,  έγινε γνωστό ότι υπόθεση του Εστιατορίου της Λουτρόπολης, θα ακολουθήσει τις διαδικασίες του αναψυκτηρίου.

Ένα απλό θέμα, που από λανθασμένους χειρισμούς έγινε πολύπλοκο. Έπρεπε έγκαιρα, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το εστιατόριο να λειτουργεί, από την επόμενη ημέρα λήξης της σύμβασης.

Τα λάθη που έγιναν με το αναψυκτήριο, επαναλαμβάνονται, με αποτέλεσμα η

Δημοτική Επιχείρηση να έχει σοβαρή στέρηση εσόδων, από την μη λειτουργία του Εστιατορίου.

 

-Στο Δασάκι και ειδικά στο ανοικτό θέατρο, το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν σειρά από δράσεις και πολιτικές εκδηλώσεις. Παρέλαση από αιρετούς και εργαζόμενους, για να επιβλέψουν τις εργασίες ή να παρακολουθήσουν κάποιες από τις εκδηλώσεις.

Κανενός το μάτι δεν έπεσε στην γηπεδική βωμολοχία που υπάρχει στην νότια κεντρική είσοδο του θεάτρου, με τεράστια γράμματα;

Κανένας από αυτούς δεν σκέφθηκε ότι το Δασάκι το επισκέπτονται δεκάδες γονείς με τα τα μικρά παιδιά τους και τους προκαλεί αλγεινή εντύπωση, η εικόνα με το σύνθημα. Μία εικόνα που γίνεται ορατή και από τους διερχόμενους οδηγούς, που κινούνται προς Δωροθέα, Γαρέφι, Σωσάνδρα και Προμάχους.


Άμεσα θα πρέπει να σβηστεί.

-Για την εικόνα της πόλης και ειδικά του κέντρου, έχω μιλήσει πολλές φορές, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην Επιτροπή ποιότητας Ζωής. Η κατάσταση είναι τραγική. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται και γίνεται δύσκολη η καθημερινότητά τους. Οι επισκεπτες της πόλης, αντιμετωπιζουν προβλήματα στην παραμονή τους.

-Για το θέμα της Λουτρόπολης και του Αναψυκτηρίου, είχα τοποθετηθεί στο

προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και είχα αναφέρει ότι το έργο θα έπρεπε να γίνει με ξεκάθαρες διαδικασίες και με ενιαίο ανοικτό διαγωνισμό. Έτσι θα είχαμε αποφύγει όλες αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις, που θα

συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν… Είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με την

θεσμική εκτροπή που επιχειρήθηκε στην αρχή της παρούσας διοίκησης και τον μεθοδευμένο αποκλεισμό της Αντιπολίτευσης από τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών.

Κλείνοντας, να τονίσω ότι μου προκαλεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι σήμερα ο κ. Παρούτογλου, ασκεί κριτική στην παρούσα Δημοτική Αρχή, ξεχνώντας ότι για το 1/3 της θητείας της, συν διοίκησε και συν διαμόρφωσε τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα στο Δήμο. Σαφώς έχει τις ευθύνες του".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)