Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Παραίτηση Τσίπρα: Ανοίγουμε έναν νέο ιστορικό κύκλο – Άμεση προτεραιότητα ο νέος ΣΥΡΙΖΑ (LIVE)

LIVE οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο 

«Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις, να σταθείς απέναντι στην ιστορία και απέναντι σε όσους σε πίστεψαν. Αυτές τις αποφάσεις δεν τις παίρνω εν θερμώ. Κι αυτό έκανα για τρία 24ωρα γιατί ξέρω ότι οι αποφάσεις μου επηρεάζουν κι άλλους ανθρώπους» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο, αποσαφηνίζοντας τις αιτίες της παραίτησής του.

«Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένα κύκλο και πρέπει να ανοίξουμε έναν άλλον πιο ελπιδοφόρο. Μίλησα και για σημαντικές αποφάσεις. Την ανάγκη να συναντηθούμε με τις αξίες μας. Να ανανεώσουμε τολμηρά το έμψυχο δυναμικό, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν. Πρέπει να εφεύρουμε ένα έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα διαβάσει τις νέες προκλήσεις της εποχής και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Αυτές οι αποφάσεις αφορούν πρώτα εμένα, που υπήρξα επικεφαλής του κόμματος σε αυτό τον κύκλο. Παρέλαβα σε ηλικία 34 ετών. Το ταξίδι είχε παγίδες, αλλά ήταν συναρπαστικό. Ένα μικρό κόμμα έγινε ο κορμός της προοδευτικής παράταξης στη χώρα» ανέφερε.

«Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος όπως ορίζει το καταστατικό. Δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι παρών πριν κατά τη διάρκεια και μετά από αυτές» τόνισε σε άλλο σημείο.

Παρακολουθήστε ζωντανά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)